fredag 27 juli 2012

Lär dig av andra



Med olympiska inpå knutarna, finns det många sätt simmare kan använda spelen för att förbättra sin egen simning. Simning är en av de stora sporterna vid olympiska och TV-täckning kommer att ge simmare i alla åldrar och förmågor, med möjlighet att titta på och analysera den teknik som används av de bästa simmare i världen. Det kommer att kamerans bevaka varje simmares varje steg och du kommer att kunna kontrollera noga på deras teknik från ett antal olika vinklar.

I slutet av varje race kommer kommentatorer analysera varje avsnitt av loppet. Det är dags att titta noga på som du ser ofta nyckelfärdigheter färdigställdes i slow motion – ett bra sätt att lära. 

Nedan tittar ett antal nyckelområden för alla TV för att iaktta och lär dig.

Startar
Med vinkeln för TV-kameror, kommer du att kunna titta på i början av varje enskild simmare. Titta noga på deras bana av blocken och hur långt ut de går före slår mot vattnet. I dyk startar, alla simmare kommer in med sitt finger tips först och sedan armbågarna, axlar och huvud, höfter, ben och fötter, alla går igenom ett hål. Detta minskar motståndet och tillåter dem att bibehålla högsta hastighet under vattnet. Kommentatorer kommer att tala om varje simmare reaktionstid. Detta är den tid det tar från ljudet av startskottet till dess deras fötter har lämnat starting block. 

Reaktionstid är viktigt, är kraft som anbringas på pallen på start lika viktigt. Några simmare har något långsammare reaktionstider, men eftersom de har fått mer power från blocket och mer strömlinjeformad genom vattnet, de kommer upp i främre delen från början.

I frisim, ryggsim och fjärilsim tillåts simmare att kicka ett avstånd av 15 meter under vattnet från början och vändningar. Titta noga på de simmare som visas och du kommer att märka att vissa simmare kommer att göra det bättre än andra. Om du är en ung simmare, bör du öva din fjäril kick under vattnet på varje start och tur som ni gör i träning varje dag. Michael Phelps från USA är expert på gör fjäril kick under vattnet i början och vända, så titta på honom noga och använda honom som förebilder för denna färdighet.

Vändningar
Vändning är lika viktig som starten och i många race är skillnaden mellan vinna en medalj och inte. De duktiga simmare kommer att accelerera från flaggorna till och från väggen. Detta är viktig om du vill starta kommande 50ia med högsta hastighet.
Än en gång titta på fjärilen kickarna under vattnet i frisim, ryggsim och fjärilsim. Den andra sak att se upp för är den hastighet som varje simmare faktiskt blir deras kropp på väggen, särskilt i bröstsim och fjäril.
Titta på hur simmare accelerera från 10 meter ut och in i väggen. Vid varje större simtävling, finns det en simmare i frisim som tar ett andetag mellan flaggorna och väggen vid avslut och de släpper tillbaka en position. Vem blir den simmaren på detta uppfyller?
I bröstsim och fjäril är det särskilt viktigt att börja planera antalet linjer som du kommer att träffa väggen på en fullständig linje när du är på minst 5 meter ut. Du öva detta i utbildning och i ditt lopp?

Undervattens kamera
Undervatten kameror kommer att filma en simmare varje drag, särskilt i de mellersta banorna i varje lopp. Som en simmare i alla åldrar är titta på de bästa simmare i världen, från under vattnet ett utmärkt tillfälle att lära dig.

Kommentatorer kommer att tala om simmare teknik så lyssna noga eftersom de ger tips på hur du kan förbättra din simning. Titta på hur fjärilssimmare kommer in under deras kropp med varje drag och titta på frisimmare och ryggsimmare tillämpas konstant tryck på vattnet med ena armen och sedan den andra.
Den andra saken att titta på är hur dessa simmare dra sin kropp förbi sin hand, i stället för att dra ut sin hand tillbaka förbi deras kropp.

Taktik
Många lopp i OS kommer abgöras hur simmare taktik på deras lopp. Vissa kommer att gå ut för snabb och andra kommer att gå ut alltför långsamt. Vissa kommer att ha mycket energi när de är klara deras fart och andra kommer har ingenting med 25 meter att gå.
Kommentatorer kommer att tala om splittarn i slutet av varje 50ia. De kommer att jämföra de ledande simmare delningar, särskilt i finalerna, till den splittring som simmat av den person som innehar världsrekord.

Sammanfattning
Simning vid olympiska kommer att ge oss med många stora toppar och dalar och för alla sim entusiaster, den skapar också möjlighet för oss att titta på och lära av bästa i världen.
Titta på alla finaler hitta nya kunskaper om taktik, starter, vändningar och teknik av de bästa simmare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar